Dia's, negatieven en foto's scannen

“We hebben allemaal wel een dia, negatief of foto die voor ons erg belangrijk is"

 

Bijvoorbeeld een dia van je (voor)ouders of een negatief waarop die dierbare overledene er zo mooi op staat of een foto waar je huisdier eindelijk mooi opstaat of een .......... bedenkt het zelf maar, iedereen heeft zo z'n redenen.

Even lekker terugdenken aan die goede "oude" tijd!

 

byMH kan je hierbij helpen en de volgende service bieden:

 

Dia’s scannen

Zowel losse als ingeraamde dia’s in diverse soorten raampjes (plastic, karton, glas).

Negatieven scannen

Zowel losse als stroken negatieven in diverse formaten, in zwart/wit en kleur. 

Foto's scannen

Zowel losse als ingeplakte foto's in diverse formaten, in zwart/wit en kleur

 

Retouche -restauratie

De ingescande dia's, negatieven en (beschadigde) foto’s of afbeeldingen welke aangepast of opgeknapt moeten worden en waarin zich ongewenste elementen bevinden, worden m.b.v. de meest actuele software vakkundig en zorgvuldig bewerkt. byMH kan dit over het algemeen perfect voor u uitvoeren al naar gelang van de grootte van de beschadiging uiteraard.

Meer informatie over retouche/restauratie kijk even op onze pagina Digitale afbeeldingen bewerken

Digitaliseren

Vroeger stond men daar niet zo bij stil maar het gebeurt toch echt: je foto’s, dia’s en negatieven gaan zienderogen in een rap tempo in kwaliteit achteruit. Helaas is dit een onomkeerbaar proces en gaat sneller dan je denkt. Door invloeden van buitenaf worden de beelden fletser en kleuren verbleken. Digitaliseren is dan echt nog de enige oplossing!
 

Met behulp van geavanceerde apparatuur en gedegen vakkennis op het gebied van professionele beeldbewerkingen, kan byMH dit voor u aanpakken. Tevens kan elke scan handmatig zo optimaal mogelijk gecorrigeerd.

 

De gedigitaliseerde materialen worden naar wens aangeleverd in JPG, TIFF, PDF of DNG (RAW). Wat deze termen betekenen wordt hieronder nog even uitgelegd. 

 

Vanzelfsprekend wordt alles wat je aanlevert zorgvuldig en discreet behandelt.

Je digitale afbeeldingen worden tevens 1 maand op onze computers bewaard als back-up.

 

JPG of JPEG

Dit staat voor een slimme compressiemethode. Hierdoor worden bestanden aanzienlijk kleiner maar er gaat helaas wel beeldinformatie verloren. Het voordeel is de hanteerbaarheid.

TIFF

Dit is een bestandsformaat dat “lossless” is. Dat wil zeggen dat er geen compressie bij het opslaan van het bestand plaats vindt. TIFF garandeert de hoogste kwaliteit zonder verlies van beeldinformatie en scherpte. Daarom is het ook zeer geschikt voor archivering en verdere nabewerking op de computer. Houd rekening met grote bestanden.

PDF

Afkorting voor 'Portable Document Format' oftewel 'uitwisselbaar bestandsformaat'. Pdf is een bestandsextensie voor digitale documenten. Pdf-documenten zien er altijd uit (qua lettertypen, afbeeldingen en kleuren) zoals de maker het bedoeld heeft, ongeacht de wijze van bekijken of afdrukken. Het bekendste programma om pdf-bestanden te bekijken is Adobe Acrobat Reader.

DNG

Dit is een z.g. RAW bestand. Het heeft een 16 bit kleurdiepte. Wanneer je werkt met RAW-bestanden hou je zelf de volledige controle over de belichting, de temperatuur, de kleurtint, de verzadiging en scherpte. DNG bestanden worden vaak aangeduid als “digitaal negatief” die je verder zelf met software op je computer kan ontwikkelen.

 

Digitaal fotoalbum of Wanddecoratie

Doordat alle materialen (foto’s, negatieven, dia’s etc.) altijd in een hoge resolutie zijn gedigitaliseerd, zijn ze ook weer optimaal geschikt om te laten afdrukken. Misschien is het een leuk idee om deze digitale foto’s te gebruiken bij het ontwerpen van een echt papieren "digitaal" album (bijvoorbeeld een familiealbum) of een schitterende hoogwaardige wanddecoratie.